Nederlandstalige folder   Auf diese Website finden sie alles uber die Fertigung unsere exclusiver Schaukelpferde und Antiker Pferdemodelle. Klicken Sie bitte auf die Fahne.   Merci de visiter notre website. Ici vous trouverez toutes de notre chevaux à bascule exclusif.
Nous espérons que vous aurez plaisir à les regarder
  Gracias por visitar nuestro website. En este sitio usted encontrará algo de nuestra exclusiva, handcrafted caballos oscilantes, los caballos del carrusel y de la antigüedad, los regalos, los accesorios y las pinturas de caballos con una esperanza clásica de touch. We'll que usted gozando de ellos
 
 

Stijl en 'personality' samen in een paard

"Durf anders te zijn"

Wij trekken ons niets aan van de conventionele denkwijze en traditionele patronen binnen de hobbelpaardenindustrie en hebben de ultieme combinatie van elegantie, creativiteit en kunst gecreëerd.
Wij zijn dan ook geen bedrijf met een 'productielijn' en behoren hiermee wereldwijd tot een 'Einzelganger'.
Alle door ons gemaakte hobbelpaarden, carrouselpaarden en paardensculpturen zijn getest en voldoen aan de geldende Europese richtlijnen.
Ieder paard is een unika en individueel kunstwerk.
Daarnaast maken we onze houten paarden zo realistisch mogelijk.
In opdracht maken wij eveneens paarden die zijn afgestemd op persoonlijke wensen van opdrachtgevers.
Kleinschaligheid, perfectie en persoonlijke contact is voor ons een 'must'.

Bij alle ontwerpen proberen we functionaliteit, vorm en exclusiviteit in perfect evenwicht te brengen.
Fraaie, licht gewelfde lijnen, sprekende hoofden en duidelijk gedefinieerde spieren roepen al op het eerste gezicht een esthetische spanning op.

Dat onze paarden opmerkelijk zijn werd bij de introductie al duidelijk.
Allereerst door de bijzondere en expressieve vormgeving, die alom als verrassend werd ervaren.
Daarna door de brede mogelijkheden in de uitgekiende designs en maatwerk, dat net zo onderscheidend was.
Zo zijn we nieuwe 'uitdagingen' aangegaan met bijv.een hobbelpaard in passage met het uiterlijk van het bekende dressuur- en Olympiadepaard 'Salinero' van Anky van Grunsven;
Onze inzet was een 'gewoon' zwart dressuurzadel. Uiteindelijk besloten we ook voor dit bijzondere dressuurpaard een bijzonder zadel te maken. U kunt de details zien op
http://www.rockinghorsedesign.com/salinero.htm

We streven continue naar perfectie, nu en in de toekomst.
Elk paard is uniek, eenmalig en nergens anders ter wereld te verkrijgen.
Een ander voorbeeld is een historisch getint carrouselpaard wat -op verzoek van de koper- is veranderd in een levensgroot 'hobbelpaard' met een uiteindelijke hoogte van 1,55 meter en een lengte van 2.00 meter.


Het resultaat is een uniek product dat in de topklasse nòg meer gezien mag worden.

Inmiddels zijn onze paarden dan ook verkocht naar o.a. Amerika, Canada, Japan, Engeland, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk, Italie en Nederland.
Dit blijft met name bij de buitenlandse uitgevers van bekende lifestyle magazines en de omroepen niet onopgemerkt.
Wij laten zien dat in het topsegment nostalgie, stijl en gebruik voor jong en oud kunnen samenvallen!
Een ervaring die U kunt meebeleven.

De Materialen

De body's van de hobbel- en carrouselpaarden worden gemaakt van verschillende houtsoorten. We werken bij voorkeur met lindenhout. Daarnaast houden we vanzelfsprekend rekening met de milieutechnische aspecten met betrekking tot het kappen van bomen.

Na het maken van het ontwerp, het snijden van de groffe vormen en het aanvullende houtsnijwerk worden de paarden in een aantal grondlagen gezet en krijgen, laag voor laag, door middel van een tijdrovende, eeuwenoude schildertechniek (glaceertechniek), hun uiterlijk.
Vervolgens worden er –ter bescherming- twee speciale laklagen op aan gebracht.

In de praktijk betekent dit dat er op elk paard minimaal tussen de 8 en 18 lagen verf en 'glacis' aanwezig is.
Onze bogen worden ontworpen en afgewerkt met een beits die in 8 verschillende lagen wordt aangebracht.

Overige attributen zoals het leerwerk voor teugels, stijgbeugelriemen en pijpenkousen zijn allen handwerk, eigen ontwerp en worden exclusief door ons vervaardigd.
In de tuigen wordt ons merk gestanst.
Dekens, schabrakken van fluweel en/of leer –al dan niet bezet met edelstenen of applicaties- worden gemaakt in eigen atelier. Het ijzerwerk, zoals bitringen of 'stang-en trens' zijn eveneens eigen ontwerp en worden gemaakt van massief koper, roestvrijstaal, (naar wens) verguld/verkoperd of geheel van edel metaal gemaakt.

Het spreekt voor zich dat er uitsluitend wordt gewerkt met echt paardenhaar wat niet is geverfd.
Hierdoor houdt het zijn eigen subtiele kleurschakeringen in tegenstelling tot een massaproduct.

Carouselpaarden

Wij bieden een scala aan mogelijkheden, "the sky is the limit"
Mogelijkerwijs zoekt U een 'van oudsher origineel' carrouselpaard of kermispaard, dat op dit moment ook op de betere Europese carousels gebruikt wordt? (Denkt U hierbij aan de paarden van de attractieparken 'de Efteling" en 'Plopsaland' in Belgie)
Wij hebben het huidige aanbod op de website van onze dochteronderneming
"Carrouselpaarden Nederland"' uitgebreid met enkele (allen in Europa gemaakte) houten examplaren. Van dit type worden meerdere exemplaren gemaakt. U kunt enkele van deze paarden in alle rust bekijken op de hierboven genoemde website.
Vanzelfsprekend beantwoorden wij eventuele vragen graag.

Onze online katalogus vind U hier

Bestellingen en verzending

Als Uw paard eenmaal klaar is, besteden wij de grootst mogelijk zorg aan de juiste wijze van transport en verpakking, zodat U paard perfect en onbeschadigd aan zal komen in zijn nieuwe stal.

Taxaties

Om u enig idee te geven ten aanzien van de kosten, kunt U hieronder onze tarieven raadplegen.

Tot een getaxeerde waarde van Euro 12.000,-: bedraagt het taxatieloon 2% met een minimum van Euro 120,-.
De adviestarieven zijn exclusief reis- en verblijfkosten.
Voor mondelinge en schriftelijke advieswerkzaamheden niet zijnde taxatiewerkzaamheden geldt een adviesvacatieloon van Euro 100,- per uur dat de advieswerkzaamheden voortduren.

Deze tarieven gelden voor alle taxaties, ook die ten behoeve van successie, verdeling, verkoop etc., met uitzondering van taxatie voor verzekering.

Voor taxatie voor verzekering wordt - afhankelijk van de omvang en de aard van de taxatie - 3 tot 5 promille taxatieloon over de getaxeerde waarde berekend met een minimum van Euro 120,-. Bovendien wordt een vacatieloon berekend van Euro 75,- voor ieder uur dat de taxatie, inclusief reistijd, langer duurt dan één uur.


All pictures ©Copyright Rocking Horse & Art Design Holland 2001-2012